Eläköön lahjakortit ja muut aineettomat lahjat!

Jätä tänä kalliit tavarat hyllyyn, anna tänä vuonna lahjaksi aineeton lahja tai lahjakortti.

Ympäri vuoden yritykset ja heidän markkinointiosastonsa yrittävät houkutella meitä kuluttajia kuluttamaan paljon aikaa ja rahaa ostamalla heidän tuotteitaan lahjoiksi läheisillemme tiettyinä ajankohtina. Yleensä kyseessä on vieläpä lahjoja, jotka vievät tilaa ja kuluttavat ympäristöä. Monet näistä konkreettisista lahjoista koostuvat kalliista elektroniikasta, vaatteista, laitteista, koruista, keittiötarvikkeista sun muista asioista, joita meiltä löytyy usein jo entuudestaankin.

Materiaaliset esineet ovat aina mukavia ja helppoja lahjoja antaa, mutta niiden vastaanottamisesta on tullut joillekin jo pienimuotoinen riesa, ainakin meidän mielestämme. Sen sijaan aineettomat lahjat, joilla ei ole fyysistä läsnäoloa ja joita ei voi koskettaa (ainakaan muuten kuin korkeintaan lahjakortin muodossa), voivat todella tarjota materiaalille loistavan vaihtoehdon elämysten ja kokemusten muodossa, joita ei välttämättä voi edes rahalla ostaa.

Laatuaika rakkaiden kanssa on mielestämme paras mahdollinen lahja, jonka voit läheisellesi antaa. Tämä unohtuu usein kaupallisen nykymaailmamme keskellä, ja vähäinen yhdessäoloaikamme yritetään hyvittää kalliilla, isoilla lahjapaketeilla. Tosiasiassa kylmällä käteisellä ostetut lahjat myös tuntuvat kylmiltä aitoihin rakkauden eleisiin verrattuna.

Voisimmeko kääriä lahjapakettiin jotain… Tyhjää?

 

Mahtavinta aineettomissa lahjoissa on, että rajana ei yleensä ole lompakon suuruus, vaan mielikuvitus. Ideoita voi suunnitella täysin laidasta laitaan esimerkiksi luontokävelyn, ruokailuelämyksen, valokuvaussession, tai yhteisen matkan muodossa.

Aineettoman lahjan antaaksesi sinun ei halutessasi kuitenkaan tarvitse pohtia liikaa, sillä voit aina nojautua valmiiseen lahjakorttiin, jollaisia monet palveluntarjoajat tarjoavat netin välityksellä. Esimerkiksi Elämyslahjoilla on valikoimissaan yli 1000 aineetonta lahjaa, joista voit valita läheisellesi sopivan vaihtoehdon tai antaa avoimen lahjakortin, jolloin päätösvalta siirtyy lahjan saajalle. Näin elämyksestä tulee varmasti mieluinen! Lahjakortti on myös mukava konkreettinen todiste lahjasta niissä tapauksissa, kun täysin tyhjin käsin luvattu aineeton lahja tuntuu liian tyhjältä.

Muista, että voit tehdä lahjakortin myös itse omin kätösin – itse tehty lahja tuntuu aina paremmalta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s