Miksi lahjakortti on parempi lahja kuin raha?

lahjakortti vai raha

Lahjakortit ovat jo usean vuoden ajan olleet todella suosittuja lahjaideoita. Lähes kaikki yritykset tarjoavat lahjakorttivaihtoehtoa, joten parempaa lahjaideaa ei voi olla. Nykyään lahjakortteja voi ostaa myös netistä, joten lahjan ostaminen on myös erittäin helppoa.

Lahjaksi rahaa vai lahjakortti?

Ne ajat ovat kohta mennyttä, kun lahjaksi annetaan käteistä rahaa tai shekkejä (vain isovanhemmat ja sukulaiset tekevät niin). Käteisen käyttö on vähentynyt huomattavasti.

Vaikka rahalahja on hyvä, lahjakortit ovat parempia. Miksi? No siihen kerron vastauksen seuraavaksi. Tässä neljä syytä, miksi lahjakortti on parempi lahja kuin raha:

1. Lahjakortti on henkilökohtainen lahja

Me kaikki rakastamme henkilökohtaisia lahjoja tylsien lahjojen sijaan! Harkittu lahja kertoo välittämisestä ja osoittaa lahjan saajalle, että olet ajatellut häntä ja miettinyt sitä, mistä hän pitää tai ei pidä.

Lahjakortti, jonka annat lahjaksi, voi käytännössä olla ihan mitä tahansa, aina Hesburgerin lahjakorteista (jos se nyt sattuu olemaan lahjan saajan lempiravintola) Verkkokauppa.comin lahjakortteihin. Ruokaa tai videopelejä, kaikkeen mahdolliseen löytyy lahjakortti.

Usein lahjakorttien personointi on myös mahdollista, jolloin lahjakortista tulee entistä henkilökohtaisempi. Voit liittää lahjakorttiin onnentoivotukset tai henkilökohtaisen viestin, jossa voit kertoa, kuinka paljon lahjan saaja sinulle merkitsee.

2. Lahjakortti on paljon mieleenpainuvampi lahja kuin raha

Olipa kyseessä sitten syntymäpäivä tai häät, milloin viimeksi muistat jonkun antaneen sinulle lahjaksi rahaa? Mutta jos olet saanut lahjaksi lahjakortin, luultavasti muistat sen. Todettakoon siis, että rahan ja lahjakortin välillä jälkimmäinen on paljon mieleenpainuvampi lahjaidea.

Lahjakortin voi käyttää silloin, kun lahjan saaja itse haluaa ja ainoastaan johonkin ainutlaatuiseen. Useimmissa tapauksissa käteinen kulutetaan johonkin, johon emme sitä välttämättä edes haluaisi käyttää ja emme edes ajattele asiaa sen kummemmin. Viimeksi kun sain itse rahaa lahjaksi, käytin rahat sähkölaskun maksuun.

3. Lahjakortilla voi ostaa mitä vaan, ilman syyllisyyttä

On aikoja, jolloin toivot ostavasi jotain uutta vanhan tilalle, mutta et ehkä raaski tehdä niin. Lahjakortti varmistaa sen, että lahjan saaja ei tunne häpeää tai syyllisyyttä lahjan ostamisesta itselleen. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi, joten lahjan saaja käyttää sen varmasti johonkin tärkeään.

4. Lahjakortti toimii hyvänä kannustimena

Mikä motivoi ihmistä enemmän kuin pelko ja epäonnistuminen? No tietysti edessä häämöttävä palkinto! Joten jos haluat kannustaa esimerkiksi työntekijää, ei ole olemassa parempaa tapaa kuin lahjakortti. Se ei ole ainoastaan mieleenpainuva lahja, vaan se myös auttaa työntekijää suoriutumaan tehokkaammin.

Bonukset ja lahjakortit parantavat työntekijöiden suorituskykyä, mutta lahjakortti antaa työntekijälle myös mahdollisuuden käyttää lahjakortin johonkin mielekkääseen. Rahabonus sen sijaan voi päätyä esimerkiksi laskujen maksamiseen.

Nyt tiedät, miksi pidämme lahjakorteista enemmän kuin käteislahjoista. Voit valita lukuisista erilaisista vaihtoehdoista sopivan lahjakortin, oli se sitten elektroniikkaliikkeeseen, vaatekauppaan, elokuvateatteriin tai ravintolaan.

Esimerkiksi lahjakortit Elämyslahjoille, PlayStation Storeen ja Zalandolle ovat suosittuja. Lomalahjakortti taas on yksi hienoimmista lahjoista, jonka voit antaa läheisellesi: esimerkiksi pariskunnan kylpyläloma Järvisydämessä on jotain, jota he eivät koskaan unohda.

Kirjoittaja: Essi

Piditkö tästä artikkelista? Lue myös Etsinnässä edullinen lahjakortti tai pieni muistaminen? [tässä 15 edullista lahjakortti-ideaa].

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s